Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongeren zorgen voor overlast op kermis Emmeloord: dreigementen, vernielingen en opstootjes

05-05-2024, 18.39 uur

Kermisexploitanten in Emmeloord worden belaagd door agressieve jongeren. Tientallen jongeren raakten afgelopen week slaags met elkaar op het kermisterrein. Ook werden vernielingen gepleegd. Na meerdere onrustige avonden besloot de gemeente vrijdag om de kermis uren eerder te sluiten dan gepland, namelijk al om 20.00 uur.

Dat maatregel had niet het gewenste effect: ook in de nacht van vrijdag op zaterdag was het onrustig. Een groep van zo'n honderd raddraaiers zorgde voor problemen, melden regionale media. Er werd gegooid met stenen en vuurwerk. Ook vielen de jongeren exploitanten 's nachts lastig bij hun slaapplekken.

Op social media verschenen beelden van de overlastgevers. "We gaan vechten vanavond boys", zegt één van hen in een filmpje. "Kankerjoden, kankerkermis, kankerzigeuners." Tot het einde van de kermis op zondagavond zet men extra beveiligers in, in de hoop dat meer ongeregeldheden uitblijven.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be