Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chessington World of Adventures Resort

Buitenkansje of publiciteitsstunt? 'Pretpark zet attractie te koop'

17-09-2018, 13.13 uur

Eén van de attracties in het Engelse pretpark Chessington World of Adventures staat te koop. Althans, dat beweert het attractiepark. De walkthrough-attractie Hocus Pocus Hall, geopend in 2003, zou voor 7 miljoen pond (7,9 miljoen euro) in de etalage staan. Het verhaal heeft echter alles weg van een publiciteitsstunt.

Hocus Pocus Hall bevindt zich in een landhuis van 1373 vierkante meter aan de rand van het park, gebouwd in het jaar 1348. Tijdens een wandeling passeren bezoekers blacklight-decors met 3D-effecten, animatronics, een ronddraaiende tunnel en een spiegelpaleis.

"Het verkopen van Hocus Pocus Hall was een moeilijke beslissing", zegt een woordvoerder. "Toch zijn we er zeker van dat het de perfecte plek zal zijn voor een nieuwe eigenaar, op zoek naar eigenzinnige charme."

Woordvoerders beweren bij hoog en laag dat het niet om een goedkope reclamestunt gaat, maar die kans lijkt klein. Want hoewel er nog niemand op het huis geboden heeft, wordt de "nieuwe eigenaar" toch al op 17 oktober bekendgemaakt. Bovendien zegt de voorlichter: "Pretparkfans hoeven niet te vrezen, want we maken binnenkort bekend wat de attractie zal vervangen."

Chessington World of Adventures is eigendom van de Britse groep Merlin Entertainments. Het bedrijf staat bekend om merkwaardige publiciteitsstunts.



Meer Chessington World of Adventures Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be