Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mirabilandia

Nieuwe Ducati-achtbaan is bijna af

14-12-2018, 17.26 uur

Een nieuwe Ducati-achtbaan in het Italiaanse pretpark Mirabilandia nadert de voltooiing. Het attractiepark opent komend voorjaar een themagebied dat volledig in het teken staat van motorfietsmerk Ducati. Hoogtepunt wordt een duellerende spike coaster met motoren.

Dat is een elektrisch aangedreven achtbaan van de Duitse fabrikant Maurer Rides, met losse tweepersoonkarretjes in de vorm van motoren. Bijzonder is dat passagiers tijdens het rijden zelf invloed kunnen uitoefenen op de snelheid.

Themadeel Ducati World krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. Uit een luchtfoto blijkt dat de dubbele achtbaan met de naam Superbike Race inmiddels bijna helemaal overeind staat. Beide banen zijn 525 meter lang en 22 meter hoog.

Er komen ook een paar kleinere attracties, waaronder enkele simulatoren. Verder omvat het 25 miljoen euro kostende themagebied verschillende horecapunten en een Ducati-souvenirwinkel. De openingsdatum is nog niet bekend. Het zomerseizoen van Mirabilandia begint op zaterdag 6 april.

Meer Mirabilandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be