Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dierenactivisten die Efteling-show verstoorden doen zelf aangifte tegen bezoekers

18-04-2019, 21.13 uurBeeld: @promenadefotos

Twee dierenactivisten die zondag de Efteling-paardenshow Raveleijn verstoorden, hebben zelf aangifte gedaan wegens mishandeling. Twee activistes claimen dat ze na afloop van hun actie geslagen zijn door enkele Efteling-bezoekers. Ook gaan de demonstranten niet akkoord met de honderd uur taakstraf die de officier van justitie heeft opgelegd.

Volgens Peter Janssen van de Vegan Strike Group sloeg de vlam in de pan op het plein voor de paardenarena. "Na afloop kwamen enkele ouders verhaal halen", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. "Met name twee vaders liepen dreigend op de vrouwelijke activisten af en begonnen meteen met slaan. We wisten niet wat ons overkwam."

Janssen beweert dat één activiste twee keer met een gebalde vuist in het gezicht werd geslagen. Een ander zou ook mishandeld zijn en met de dood zijn bedreigd. Zelf raakte Janssen naar eigen zeggen gewond aan zijn oog door "een vader met losse handjes".

Buitensporig hoog
De actievoerders kregen een parkverbod van drie maanden en een taakstraf van honderd uur vanwege smaad. Een buitensporig hoge straf, vindt de advocaat van het viertal. Hij wil dat de officier van justitie de zaak opnieuw gaat beoordelen. Dat kan weken duren.

De Efteling liet eerder al weten dat de show niet wordt aangepast naar aanleiding van de protesten. Janssen belooft door te gaan met actievoeren zolang het attractiepark levende dieren gebruikt in shows.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be