Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Foto's: indrukwekkende nieuwe walkthrough-attractie in Frans themapark

02-06-2019, 14.06 uur

Een populair Frans themapark presenteert dit jaar een nieuwe attractie vol met speciale effecten. In de walkthrough-show Le Premier Royaume beleven bezoekers van het historische pretpark Puy du Fou het verhaal van Clovis, de eerste koning der Franken. Een exclusieve fotoreportage brengt de verschillende scènes in beeld.

De attractie bestaat uit een achttien minuten durende wandeling langs gedetailleerde decors met acteurs, animatronics en videoprojecties. Toeschouwers zijn getuige van belangrijke veldslagen, die tot leven komen met behulp van indringende geluidseffecten en bewegende muren.

Verder passeren bezoekers een smederij, instortende grot, een kamer die volledig schuin is gebouwd en een onderwaterscène met een plafond dat bestaat uit echt water. In de finale bekeert Clovis zich tot het christendom. Dat gaat gepaard met een enorm watergordijn.

Entertainment
Puy du Fou is na Disneyland Paris het populairste pretpark van Frankrijk. Vorig jaar kwamen er 2,3 miljoen gasten. Het park draait volledig om entertainment: in plaats van achtbanen en waterbanen zijn er alleen theatershows, openluchtvoorstellingen en walkthrough-attracties te vinden.

In Nederland is Puy du Fou vooral bekend als de producent van de Efteling-show Raveleijn.















































Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be