Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Metamorfose voor klassieke waterattractie in Avonturenpark Hellendoorn

03-06-2019, 12.45 uur

Eén van de oudste attracties van Avonturenpark Hellendoorn wordt opgeknapt. Het Overijsselse pretpark vernieuwt de veertig jaar oude waterbaan Jungle Monster. Bij een ingrijpende renovatie is er zowel aandacht voor de decors als voor de techniek.

Jungle Monster opende in 1979 als Junglevaart. Bezoekers maken een rustig boottochtje dat eindigt in een donkere grot, waar ze oog in oog staan met een groot monster. "Een attractie die al zo lang in ons park staat, verdient een grote upgrade", zegt marketingdirecteur René Peul.

De laatste jaren zijn er al wat kleine wijzigingen doorgevoerd. "Nu pakken we het echt groots aan. Achter de schermen zijn we er al maandenlang druk mee bezig." Zo vroeg het pretpark aan de Universiteit Twente om onderzoek te doen naar wat de attractie precies nodig heeft. "Op basis van de uitkomsten hebben we de verhaallijn herschreven en veel nieuwe scènes bedacht."

Papegaai
Opvarenden gaan straks op zoek naar de vermiste avonturier Roger. Hij is samen met zijn papegaai Geelsnavel vermist geraakt in de jungle tijdens een zoektocht naar een vervloekte schat. De naam van de papegaai is een verwijzing naar Kapitein Geelsnavel, de oude mascotte van het park.

"We gaan bestaande en nieuwe effecten laten aansluiten op dit verhaal", aldus Peul. "Het blijft een familieattractie, maar het wordt een stuk intenser." Ook worden er audiofragmenten toegevoegd aan de boten. De attractie gaat Jungle Expedition heten. Tijdens de verbouwing blijft de waterbaan in principe gewoon geopend.

Botsauto's
Eerder dit jaar opende Avonturenpark Hellendoorn al twee nieuwe attracties: de dubbele botsauto-baan Fort KnalKruit en de vrijevaltoren Baba's Ruimtereis. Directeur Peul: "We timmeren hard aan de weg."

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be