Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland breekt attractie af vanwege kapot onderdeel

03-06-2019, 15.41 uur

Walibi Holland heeft onaangekondigd een attractie afgebroken. De thrillride G-Force is plotseling verdwenen. Volgens een woordvoerder werd de molen gedemonteerd omdat er een onderdeel vervangen moet worden. Dat gaat waarschijnlijk enkele dagen duren.

"Naar verwachting kan de attractie woensdag weer open voor onze gasten", laat de voorlichter aan Looopings weten. G-Force, gebouwd door de Duitse firma Huss Park Attractions, bestaat uit een groot rad met twintig bakjes die over de kop vliegen.

Op dit moment worden de gondels gestald in het station van de nabijgelegen kartbaan, die ook gesloten is. Verder zijn de attracties Blast en Spinning Vibe al geruime tijd buiten gebruik vanwege technische problemen. Ook die werden gefabriceerd door Huss.

Gesloopt
G-Force opende in 1989 onder de naam Reaktor in het Franse pretpark Walygator Parc, dat toen nog bij de Walibi-groep hoorde. Sinds 1998 staat de molen in Walibi Holland. In 2011 werden de gondels vervangen door de bakjes van een soortgelijke attractie uit Walibi Belgium, die in 2010 gesloopt werd.









Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be