Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Särkänniemi

Bizarre half pipe coaster in Fins pretpark verdwijnt

15-11-2019, 16.34 uur

Een pretpark in Finland neemt afscheid van een bijzondere achtbaan. Attractiepark Särkänniemi verwijdert de dertig meter hoge attractie Half Pipe. De coaster van Intamin is gebaseerd op een skatebaan. Bezoekers zitten in twee ronddraaiende karretjes op een heen en weer slingerende plank. De topsnelheid is 70 kilometer per uur.

De achtbaan opende in 2003, maar past niet meer in de toekomstplannen van Särkänniemi. Half Pipe maakt relatief veel geluid en ligt dichtbij een aan het park grenzende woonwijk. Bovendien staan de hoge onderhoudskosten volgens de directie niet in verhouding tot de beperkte populariteit.

Half Pipe wordt nog voor het einde van het jaar afgebroken. Särkänniemi hoopt de achtbaan aan een buitenlands pretpark te kunnen slijten. Er komt voorlopig geen vervangende attractie. Eerder dit jaar haalde het park al een andere attractie weg: een super nova van de Nederlandse fabrikant Mondial.

China
Na de verwijdering van het exemplaar in Finland bestaan er wereldwijd nog maar twee half pipe coasters van Intamin. Die staan in China en in de Amerikaanse staat Colorado.



Meer Särkänniemi
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be