Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Met dit apparaat legt Disneyland Paris uit hoe animatiefilms werken

15-11-2019, 11.54 uurBeeld: @FiBelleFi

In Disneyland Paris wordt een bijzonder apparaat tentoongesteld. Wie een nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park bezoekt, kan een zogeheten zoötroop bewonderen. Dat is een carrousel met 3D-figuren die met behulp van lichtflitsen tot leven lijken te komen als het platform gaat draaien.

Op die manier legt Disney het basisprincipe van animatie uit: verschillende beeldjes die steeds iets verspringen waardoor de illusie van beweging ontstaat. De zoötroop staat in het teken van personages uit de Pixar-filmreeks Toy Story. Eerder was de carrousel al te zien in Disney California Adventure Park en Hong Kong Disneyland.

In Disneyland Paris is de bezienswaardigheid onderdeel van de attractie Animation Celebration. Die bestaat verder uit muzikale scènes met de personages uit Frozen, een interactieve tekenles en een meet-and-greet met sneeuwman Olaf. Komend weekend vindt de officiële opening plaats.

Efteling
Disneyland Paris is niet het eerste attractiepark in Europa met een zoötroop. Bezoekers van de Efteling kunnen sinds 2016 al een vergelijkbaar animatie-apparaat bekijken, in horecacomplex Station de Oost.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be