Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Strengere regels voor Movie Park Germany: ook buiten mondkapjes op

20-10-2020, 14.07 uur

Movie Park Germany hanteert sinds deze week strengere coronaregels. Naar aanleiding van het stijgend aantal coronabesmettingen in de regio werd in overleg met de autoriteiten besloten om de maatregelen aan te scherpen. De belangrijkste wijziging is dat bezoekers voortaan overal een mond- en neusmasker moeten dragen.

Voorheen was het gebruik van een mondkapje alleen verplicht in de wachtrijen, attracties en overdekte gebouwen. Nu moeten de mondkapjes ook op in de buitenlucht. "De maskerplicht geldt vanaf het arriveren op de parkeerplaats tot het vertrekken op de parkeerplaats", laat Movie Park weten.

De maximale groepsgrootte is bijgesteld tot vijf personen uit verschillende huishoudens. Dat heeft ook gevolgen door de halloweenspookhuizen, waar tot nu toe groepjes van acht personen werden binnengelaten. Voortaan mogen groepen daar uit maximaal vier personen bestaan.

Acteurs
Reeds bestelde spookhuistickets blijven geldig. Alle acteurs droegen al mondmaskers, ook buiten. Movie Park benadrukt dat de nieuwe maatregelen de rest van het seizoen van kracht blijven, zelfs wanneer het besmettingsniveau weer gaat dalen. Het Duitse pretpark is nog open tot en met zondag 8 november.

Voor Nederlanders en Belgen wordt een dagje uit over de grens afgeraden, maar er is geen officieel verbod. Van deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar Movie Park ligt, mogen buitenlandse toeristen langskomen als ze minder dan 24 uur in Duitsland verblijven. Blijven ze langer, dan moeten ze een negatieve coronatest kunnen tonen of in quarantaine gaan.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be