Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn onthult nieuwe naam van achtbaan Tornado

01-12-2020, 12.47 uur

Na dertig jaar krijgt de bekende achtbaan Tornado in Avonturenpark Hellendoorn een nieuwe naam. Vandaag maakt het Overijsselse pretpark bekend hoe de rollercoaster vanaf volgend jaar gaat heten. De attractie wordt voortaan Balagos genoemd, vernoemd naar een meedogenloze rode mannetjesdraak.

De ondertitel luidt Flying Flame. Het achtergrondverhaal hangt samen met de in 2017 geopende attractie Het DrakenNest, die naast de achtbaan ligt. Ook de coaster uit 1990 krijgt een drakenthema. De naam is het resultaat van een prijsvraag op Facebook.

"Balagos wordt Flying Flame genoemd vanwege zijn gevreesde vuurspuwende duikvlucht", laat Hellendoorn weten. "Door zijn enorme omvang en kracht zijn velen bevreesd voor Balagos. Zijn vuuradem is zo verwoestend dat alleen de dapperste avonturiers de Flying Flame durven te trotseren."

Heupbeugels
Naast de nieuwe naam introduceert het attractiepark deze winter een nieuwe trein, met heupbeugels in plaats van schouderbeugels. Dat moet zorgen voor een vrijer gevoel. Verder krijgt de achtbaan een andere kleur. In plaats van geel met groen wordt de attractie oranje met zwart. Het baanverloop, met een looping en een kurkentrekker, blijft ongewijzigd.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be