Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plopsa opent nieuw themagebied in Polen: Super Wings

11-07-2021, 09.24 uur

Het Poolse Plopsa-pretpark Majaland Kownaty is weer wat groter geworden. Na de opening van het park in 2018 werden al een houten achtbaan (2019) en een Wickie de Viking-gebied (2020) toegevoegd. Dit weekend ging een themagebied rond animatieserie Super Wings open.

Daar staan twee attracties: de 22 meter hoge vliegtuigmolen Jett Fly en een grote waterspeelplaats met de naam Aqua Team Playground. Een hapje eten kan bij de nieuwe horecalocatie World Aircraft Snack.

Jett Fly is een interactieve sky fly-attractie van de Duitse fabrikant Gerstlauer, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Wild Wings in Duinrell. Passagiers kunnen zelf bepalen of ze over de kop gaan door twee vleugels naast de zitplaatsen te bewegen.

Jongensachtig
Super Wings gaat over pratende vliegtuigjes die pakketjes bezorgen. "We wilden naast Maya de Bij nog iets jongensachtigs en we hebben gezien dat Super Wings populair is in Polen en Duitsland", zei Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof eerder over de keuze voor het thema. Ongeveer een derde van de bezoekers komt uit Duitsland.

Plopsa heeft momenteel één park in Polen. Dat moeten er uiteindelijk vier worden. De bouw van Majaland Warsaw is al gestart. Ondertussen worden plannen gemaakt voor Majaland Gdansk en Majaland Katowice. In Tsjechië werkt men aan Majaland Praha.







Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be