Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackgang Chine - Land of Imagination

Familieattractie in oudste pretpark van Engeland stort in elkaar

22-08-2022, 12.14 uurBeeld: @TheeBeamer

Bezoekers van het oudste pretpark van Engeland, Blackgang Chine - Land of Imagination, hebben deze maand angstige momenten beleefd. De pas geopende familieattractie Shipwrecked stortte tijdens een ritje in elkaar. Inzittenden moesten vervolgens van het gekantelde platform af klimmen.

Shipwrecked is een draaiende bank van de Italiaanse fabrikant Zamperla, vergelijkbaar met de attractie Skye's High Flyer in Movie Park Germany. Videobeelden van een Twitter-gebruiker tonen hoe de constructie het aan één kant heeft begeven, waardoor de bank schuin kwam te staan.

Twee passagiers raakten gewond. Eén man had last van pijn aan de schouders, een andere man kampte met beenletsel. Volgens een woordvoerder was er geen sprake van ernstige verwondingen.

Eiland
Blackgang Chine is sinds 1843 te vinden op Isle of Wight, een eiland in de buurt van Southampton. Het park werd na het incident op maandag 8 augustus gesloten voor publiek. De ochtend erna gingen de poorten weer open, al is de attractie in kwestie tot nader order buiten gebruik. Shipwrecked werd ook verwijderd van de officiële website.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be