Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Southport Pleasureland

Pretparkbezoekers zitten anderhalf uur vast in achtbaan, meisje naar het ziekenhuis

30-08-2022, 14.42 uurBeeld: Theme Park Worldwide

In een Engels pretpark hebben bezoekers afgelopen zaterdag anderhalf uur vastgezeten in een achtbaan. Een trein van de rollercoaster The Rocket in attractiepark Southport Pleasureland viel door onbekende oorzaak stil, halverwege de baan. Negentien personen moesten geëvacueerd worden.

Het duurde negentig minuten voordat iedereen weer met beide benen op de grond stond. Brandweerlieden kwamen uit voorzorg ter plaatse, maar uiteindelijk kon de klus geklaard worden door parkmedewerkers. Een jong meisje verloor tijdens de ontruiming haar bewustzijn. Zij is uiteindelijk ter controle per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een woordvoerder van Southport Pleasureland heeft excuses aangeboden voor de ontstane situatie. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van het incident. Volgens de voorlichter voldeed de attractie aan alle veiligheidseisen. Er zou geen gevaar zijn geweest voor de passagiers.

Pinfari
The Rocket is een eenvoudige familieachtbaan van de Italiaanse fabrikant Pinfari, met een topsnelheid van 40 kilometer per uur. De baan is 233 meter lang en 9 meter hoog. Southport Pleasureland opende de coaster vorig jaar. Tussen 2003 en 2018 stond de baan achtereenvolgens in twee andere Britse pretparken, toen onder de naam Crazy Train.

Meer Southport Pleasureland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be