Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Fotomontage brengt nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre alvast tot leven

31-08-2022, 16.54 uurBeeld: @what_if_efteling

Benieuwd naar de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, de vervanger van het Spookslot? Een creatieve Efteling-liefhebber heeft alvast een voorschot genomen op de bouw van de attractie, die in 2024 af moet zijn. Jacco van der Zanden wekte Danse Macabre tot leven middels een fotomontage. Dat deed hij op basis van een uitgelekte tekening van het exterieur.

Danse Macabre wordt vormgegeven als de ruïne van een tienhoekig gotisch klooster. "Ik heb de schets uitgelijnd met een foto van de huidige situatie", legt Van der Zanden uit. Hij gebruikte de boom op de tekening, die nu voor de Spookslot-toiletten staat, als ijkpunt.

"Vervolgens heb ik met behulp van foto's van het huidige Spookslot deze afbeelding in elkaar gezet. Door wat schaduwen en highlights toe te voegen, creëer ik meer diepte." De bomen en het bestaande terras liet de maker intact. "Zo lijkt het gebouw nog meer in de omgeving te staan."

Toiletten
De ingang van Danse Macabre komt vermoedelijk te liggen aan de kant van wildwaterbaan Piraña. Daar zal ook een losstaand gebouw met toiletten verrijzen. Op dit moment bevindt de entree van het Spookslot zich aan de andere zijde van het gebouw, op het plein bij 4D-bioscoop Fabula.

Van der Zanden paste eerder hetzelfde trucje toe bij een nooit-uitgevoerd ontwerp voor Hartenhof, de Pardoes-darkride die later evolueerde tot Symbolica. Hij deelt zijn creaties onder meer via het Instagram-account @what_if_efteling.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be