Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: Walibi Holland sloopt kartbaan, vierenhalf jaar na sluiting

24-09-2022, 14.06 uurBeeld: @wonder_of_walibiholland

Walibi Holland is begonnen met het slopen van de oude kartbaan. Op die plek wordt komende winter een familiegebied gerealiseerd, zo bleek deze week uit een bouwaanvraag. Walibi heeft bij de gemeente Dronten aangegeven in 2023 een nieuwe attractie te willen openen.

De kartbaan is al sinds het voorjaar van 2018 dicht vanwege een ongeluk, maar tot dusver bleef de attractie nagenoeg intact. Vierenhalf jaar later worden de restanten eindelijk opgeruimd. Autobanden, die dienden als omheining van het voormalige kartparcours, liggen inmiddels op een hoop. Graafmachines hebben verhogingen met gras weggehaald.

Binnenkort volgt het asfalt. Walibi gaat het terrein de komende tijd bouwrijp maken, zodat de wintermaanden gebruikt kunnen worden voor de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden. Hoe de uitbreiding er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Het gebied ligt tussen de attracties G-Force en Goliath, in parkdeel Speed Zone.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be