Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc des Combes

Video: Frans pretpark opent zweefmolen met draaiende gondels

13-07-2023, 22.59 uur

Het Franse pretpark Parc des Combes heeft deze maand een bijzondere nieuwe attractie geopend van de Italiaanse constructeur Technical Park. In de zweefmolen Les Toucans worden inzittenden ruim 20 meter omhoog gelift. Met behulp van een speciale vleugel kunnen ze de gondels zelf laten draaien.

Les Toucans bestaat uit acht zwierende bakjes voor twee personen. Door de voorvleugel heen en weer te bewegen, verandert een gondel van richting. Passagiers bepalen op die manier zelf of ze recht vooruit blijven vliegen of heen en weer deinen op de wind.

Parc des Combes ligt in het Franse departement Saône-et-Loire. In het park waren al veel attracties van Technical Park te vinden, waaronder een reuzenrad, een ballonnencarrousel, een zweefmolentje, een boomstambaan en een theekopjesmolen. Er staan ook drie achtbanen, waaronder een mountain coaster.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be