Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark wordt vuurwerkvrije zone rond oud en nieuw

19-12-2023, 16.12 uur

In de buurt van Ouwehands Dierenpark mag tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken worden. Rondom de dierentuin in Rhenen wordt een vuurwerkvrije zone ingesteld, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Voorgaande jaren hadden de dieren regelmatig last van vuurwerkknallen.

Een vuurwerkverbod bij het park moet overlast voor de bewoners dit jaar tegengaan. De dierentuin heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de gemeente. "De gemeente is positief en zal in de week tussen kerst en oud en nieuw borden plaatsen rond de dierentuin over deze zone", aldus de voorlichtster.

Een jaar geleden werden twee bruine beren in Het Berenbos van Ouwehands opgeschrikt door vuurwerk in de omgeving. "Ze lagen redelijk in rust in een zelfgegraven kuil, maar ze lopen nu weer rond", zei een woordvoerster toen. "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dieren nog dagen na oud en nieuw van slag kunnen zijn."

Radio
Het park neemt sowieso al maatregelen als de jaarwisseling nadert. Dieren worden dan zo veel mogelijk naar binnen gehaald. Ook gaat het volume van de radio in veel binnenverblijven omhoog, om dieren af te leiden van de herrie buiten.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be