Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fraispertuis-City

Nieuw attractie in Frans pretpark draait om Mexicaanse pepers

09-07-2023, 19.03 uur

Een Frans pretpark heeft een nieuwe attractie geopend met een bijzonder thema. De molen El Molcajete in attractiepark Fraispertuis-City staat in het teken van Mexicaanse pepers. Het gaat om een carrousel met veertien op en neer springende armen, gebouwd door de Italiaanse firma Technical Park.

Aan het uiteinde van elke arm bevinden zich drie zitplaatsen, met daarachter manden met rode, oranje of groene pepers. Het attractietype wordt wild spark genoemd. De minimumlengte bedraagt 1.10 meter, maar de rode stoelen zijn alleen toegankelijk vanaf een lengte van 1.30 meter.

Het park spreekt over "een imposante machine" en "een pittige attractie". Een molcajete is een stenen vijzel die gebruikt wordt om traditionele gerechten te bereiden. "Het unieke peperthema is hierop gebaseerd, als eerbetoon aan een belangrijk element uit de Mexicaanse cultuur."

Familiebedrijf
El Molcajete is de vervanger van de hoedenmolen Los Sombreros. Daar heeft men vorig jaar afscheid van genomen. Fraispertuis-City werd in 1966 opgericht door de familie Fleurent. Vandaag de dag is de bestemming in Noordoost-Frankrijk nog steeds een familiebedrijf.









Meer Fraispertuis-City
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be