Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling past procedure aan na afbreken van achtbaanbeugel

05-04-2023, 13.33 uurBeeld: Mathijs van de Kuil

De Efteling heeft de opstartprocedure bij achtbaan Joris en de Draak aangepast. Aanleiding is een incident op zondag. Een gedeelte van een veiligheidsbeugel brak toen af, tot grote verbazing van aanwezige bezoekers en personeelsleden.

De houten rollercoaster bleef operationeel, maar een woordvoerder beloofde dat bekeken zou worden wat er precies is gebeurd en welke acties er noodzakelijk waren. "Alles is gecheckt en oké bevonden", laat hij nu weten.

"Uiteraard doen we wel grondig onderzoek naar dit voorval. Daarover hebben we contact met de leverancier en de keuringsinstantie." Joris en de Draak werd gebouwd door de Amerikaanse firma Great Coasters International. Voor het keuren van Efteling-attracties is TÜV Nederland verantwoordelijk.

's Ochtends
Men heeft alvast wel een aanpassing doorgevoerd: de opstartprodcedure van de attractie is aangescherpt. Efteling-medewerkers zullen de beugels 's ochtends nog beter inspecteren. "Het gaat om een bepaalde manier van controleren, waarbij de beugels extra goed gecheckt worden."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be