Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: kermisbezoekers zitten twee uur vast in vastgelopen booster

04-04-2023, 22.07 uur

Bezoekers van de kermis in de Duitse stad Hamburg hebben maandag angstige momenten beleefd in een vastgelopen attractie. De 36 meter hoge booster Jekyll & Hyde kwam rond 16.00 uur stil te staan. Op dat moment bevond de arm - met aan weerszijden gondels voor vier personen - zich in de horizontale positie.

Volgens de exploitant was er sprake van een technisch mankement. Toen bleek dat het gevaarte niet meer in beweging zou komen, werd de brandweer opgeroepen. Reddingswerkers zijn zo'n twee uur bezig geweest om alle passagiers uit de twee bakjes te bevrijden. Daarvoor werden ladderwagens ingezet.

Er vielen geen gewonden. Omstanders applaudisseerden toen alle inzittenden weer met beide benen op de grond stonden, melden Duitse media. Tijdens de reddingsoperatie bleef de rest van de kermis gewoon open. Alleen de directe omgeving van de booster was afgezet.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be