Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling brengt eigen lp op de markt

07-04-2023, 15.59 uur

De Efteling komt met een nostalgisch souvenir. Vanaf zaterdag 22 april kunnen bezoekers een nieuwe Efteling-lp mee naar huis nemen. Daarop staan zestien bekende melodieën uit het attractiepark. Het gaat niet om een gelimiteerd product: volgens de Efteling blijft de lp in het assortiment.

De titel luidt Wonderlijke Klanken. Op de A-kant van de langspeelplaat staan acht nummers: de welkomstmuziek van het entreegebied, De Indische Waterlelies, De Rode Schoentjes, het Harem-thema van Fata Morgana, Villa Volta, Raveleijn, de Opstaphaven-scène van De Vliegende Hollander en de Piraña.

De B-kant bestaat uit Carnaval Festival, Kastelenrijk uit Droomvlucht, De Magische Klok, Max & Moritz, Joris en de Draak, Baron 1898, Vogel Rok en Symbolica. De introductiedatum is bewust gekozen: op 22 april is het Record Store Day. Om 11.00 uur wordt het startseizoen gegeven voor de verkoop.

Hoorspelen
Tussen 1970 en 1986 bracht de Efteling ook al een reeks lp's uit onder de noemer Sprookjes van de Efteling. Daarop stonden hoorspelen en liedjes van sprookjes. In 1987 verscheen de lp Muziek van de Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be