Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Knikkeren tussen de beren tijdens kampioenschap in Ouwehands Dierenpark

16-06-2023, 15.46 uur

Ouwehands Dierenpark is binnenkort het toneel van de negentiende editie van het NK Knikkeren. Na een groot aantal voorrondes, op verschillende plekken in Nederland, staat op zaterdag 1 juli de finale op de planning. Die vindt plaats bij Het Berenbos in de dierentuin in Rhenen. Naar verwachting komen er zo'n vijfhonderd kinderen op af.

Eerst wordt nog geknikkerd op het Jungleplein, gelegen tussen het Theater en het Jungle Restaurant. "De grote finale is echt in het dierenverblijf van de beren", vertelt een woordvoerster. "Er zit natuurlijk wel glas omheen, maar je ziet de beren lopen."

Het doel is om buiten spelen voor kinderen te stimuleren, aldus de initiatiefnemers. "Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies." De organisatie is in handen van sportmarketingbureau House of Sports.

Efteling
Ouwehands Dierenpark werkt al jaren samen met het evenement, dat gesponsord wordt door verzekeringsmaatschappij Univé, textielketen Zeeman, kinderzender Nickelodeon en knikkerleverancier Adic. In het verleden werd het knikkerkampioenschap al eens gehouden in de Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen en DierenPark Amersfoort.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be