Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix plant tientallen meters hoge zweefmolen voor seizoen 2024

16-06-2023, 17.54 uur

Parc Astérix treft voorbereidingen voor de bouw van een tientallen meters hoge zweefmolen. Het Franse pretpark bestelde bij de Italiaans leverancier Zamperla een attractie van het type vertical swing. Dat blijkt uit een document dat uitlekte via een Frans forum.

De molen moet volgend jaar opengaan in het Egyptische themadeel, naast de grote achtbaan OzIris. Bezoekers nemen plaats in hangende gondels voor twee personen. Tijdens de rit worden de bakjes al draaiend omhoog gelift. Zo fungeert de carrousel tegelijkertijd als uitkijktoren.

Het concept staat ook bekend als starflyer. Een vertical swing is volgens fabrikant Zamperla 30, 41 of 52 meter hoog. Het is nog niet duidelijk waar Parc Astérix voor gekozen heeft. De uitgelekte afbeelding toont ook toiletten, een horecagelegenheid en een nieuw spookhuis voor halloweenfesival Peur sur le Parc.

Commentaar
Het nieuws is nog niet officieel bevestigd. Directrice Delphine Pons liet onlangs al wel los dat het Egyptische gebied in 2024 inderdaad uitgebreid wordt met een attractie, maar over het type wilde ze niets kwijt. Looopings heeft woordvoerders de afgelopen weken meermaals om commentaar gevraagd. Een reactie bleef echter uit.



Voor Parc Astérix betekent de toevoeging in ieder geval een nieuwe blikvanger voor automobilisten die het park passeren op de snelweg. De trekpleister nabij Parijs verwelkomde vorig boekjaar een recordaantal van 2,6 miljoen bezoekers. Men wil de komende tijd groeien naar drie miljoen jaarlijkse gasten.

Waterpark
In 2021 werd nog gedacht aan het openen van een tweede park. Dat idee is volgens Pons van tafel. "We hebben overwogen om een waterpark te bouwen, maar op dit moment is dit geen onderdeel van ons masterplan voor de komende tien jaar." In plaats daarvan wordt gefocust op het uitbreiden van het bestaande park. Wellicht komt er wel een kleinschalig zwembad voor hotelgasten.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be