Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling zet schommelschip Halve Maen in de steigers

07-06-2023, 20.51 uur

In de Efteling wordt een gigantische steigerconstructie opgebouwd. De Halve Maen verdwijnt langzaam maar zeker achter steigerbuizen. Het tientallen meters hoge schommelschip is al vier weken dicht in verband met een technisch mankement.

"De storing blijkt zich bovenin te bevinden", laat een woordvoerder weten. Daar zijn de steigers voor nodig. De komende tijd vinden er werkzaamheden plaats bij de top van de 41 jaar oude attractie.

Eerder deze week zijn enkele decorelementen van het klassieke VOC-schip verwijderd. Op dit moment gokt de Efteling dat de attractie over twee weken weer geopend kan worden, op donderdag 22 juni. Die datum staat echter nog niet vast.

Kalender
Toen de Halve Maen vorige maand onverwachts werd gesloten, stond al wel een reguliere onderhoudsbeurt op de kalender. Die klus zou eigenlijk plaatsvinden van maandag 19 tot en met woensdag 21 juni.















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be