Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi-medewerkster (19) zegt ontslagen te zijn omdat ze niet genoeg glimlachte

15-06-2023, 19.07 uur

Een 19-jarige vrouw zegt ontslagen te zijn bij Walibi Belgium omdat ze niet vaak genoeg glimlachte. De oud-medewerkster doet haar verhaal in gesprek met het Waalse dagblad La Dernière Heure. Een woordvoerder van het pretpark beweert dat de tiener vrijwillig vertrokken is.

De Brusselse Samia startte in mei als toezichthouder op de parkeerplaats. Vijf dagen nadat ze was begonnen, kreeg ze te horen dat ze zich moest melden op kantoor, bij haar leidinggevenden. "Ze hadden de indruk dat ik de baan niet leuk vond en ze vertelden dat ik te weinig glimlachte", vertelt de verontwaardigde vrouw.

De werkneemster werd naar eigen zeggen gedwongen om haar ontslagbrief te tekenen, terwijl haar managers emotieloos toekeken. "Ik was altijd op tijd en maakte geen fouten. Ik vind het walgelijk dat ze studenten zo behandelen."

Pushen
Een voorlichter van Walibi heeft een andere kijk op de zaak. Volgens hem was de vrouw inderdaad verlegen en stil tegenover de bezoekers. Ze zou echter zelf besloten hebben om het contract stop te zetten. De woordvoerder benadrukt dat het attractiepark personeelsleden nooit zou pushen om op te stappen.

Samia ziet dat zelf anders. Ze vermoedt dat er naast haar verlegenheid nog iets anders meespeelde bij haar dubieuze afscheid. Walibi Belgium zou dit jaar veel minder bezoekers trekken dan verwacht. Daardoor moet er bezuinigd worden op de personeelskosten, denkt de voormalig medewerkster.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be