Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling toont ontwerpen voor zomerpodium in stijl van de Python

16-06-2023, 14.12 uur

De Efteling presenteert in de zomermaanden een nieuw podium in de stijl van de Python. Op het plein bij horecacomplex Station de Oost, in het hart van parkdeel Ruigrijk, verrijst een podium dat vormgegeven is als de baandelen van de iconische rollercoaster. Helemaal bovenaan prijkt een grote slangenkop. Er wordt 's zomers optredens gegeven van lunch tot sluitingstijd.

Zo is het Python-podium het toneel van de Sterkstaaltjestaalkrachtshow, met de personages Roef en Spijk. Zij leren het publiek alles over bijvoorbeeld loopings, G-krachten en luchtdruk. "Zet je veiligheidsbril op en zet je schrap voor de ruigste tests en experimenten", laat de Efteling weten.

Toeschouwers krijgen antwoorden op vragen als: waarom val je eigenlijk niet uit de Python als je over de kop gaat? Waarom gaan vuur en water niet samen? En waarom krijg je kriebels in je buik van de Halve Maen? De interactieve voorstelling is meerdere keren per dag te zien.

Remixen
Daarnaast wordt het podium gebruikt door DJ Dizzy, die onder meer remixen van attractiemuziek laat horen. "Of doe actief mee en maak samen met DJ Dizzy een hele nieuwe Ruigrijk-mix", zo luidt de omschrijving. Verder zorgt de diskjockey voor de Ruigrijk Warming Up, bedoeld om bezoekers klaar te stomen voor hun volgende achtbaanrit.

Voor het decor is de Brabantse firma Create verantwoordelijk. Het zomerseizoen duurt van vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september. De Efteling is in die periode dagelijks geopend tot 21.00 of 22.00 uur. Er wordt gezorgd voor entertainment op vijf pleinen. Naast het Python-podium zijn er acts bij Droomvlucht, Fata Morgana, Max & Moritz en Carnaval Festival.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be