Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris verwijdert standbeeld van omstreden Disney-film

17-06-2023, 13.26 uurBeeld: @DLPReport

Disneyland Paris heeft een standbeeld van een controversieel Disney-figuur verwijderd. In het Walt Disney Studios Park komen bezoekers blauwe sokkels tegen met bronskleurige beeldjes van bekende Disney-personages. Eén daarvan, afkomstig uit een omstreden film, is onlangs weggehaald.

Het gaat om Br'er Rabbit, het konijn uit Song of the South (1946). Disney is al langer bezig om verwijzingen naar de beruchte film uit te wissen, omdat de productie racistische stereotyperingen zou bevatten. Om die reden heeft Disney de film bijvoorbeeld ook nooit beschikbaar gesteld op streamingplatform Disney+.

De beeltenis van Br'er Rabbit stond naast een beeldje van Genie uit Aladdin, in een perkje bij Animation Celebration. Dat gebouw, onderdeel van parkdeel Toon Studio, wordt gekenmerkt door een enorme tovenaarshoed van Mickey Mouse. Nu is de sokkel leeg. Het is nog niet bekend of er een nieuw beeld voor in de plaats zal komen.

Parade
Vorig jaar werd de soundtrack van Disney Stars on Parade al aangepast om dezelfde reden. De melodie van het lied Zip-a-Dee-Doo-Dah, onderdeel van Song of the South, ontbreekt voortaan.

Br'er Rabbit heet in het Nederlands Broer Konijn. Na de introductie in de film groeide het personage uit tot een bekend stripfiguur, dat verhalen beleefde met onder andere Meneer Beer en Rein Vos. De figuren kwamen veelvuldig voor in de bekende weekblad Donald Duck. Inmiddels heeft het tijdschrift alle verwijzingen naar de karakters weggepoetst.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be