Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stelt historische Droomvlucht-documenten tentoon

22-06-2023, 09.29 uurBeeld: @Coshira_

Efteling-fans kunnen sinds kort bijzondere historische documenten over Droomvlucht bekijken. Achter de ruiten van het Efteling Museum liggen nu pagina's van een interne presentatie uit het begin van de jaren negentig. Daarin worden verschillende scènes beschreven van Darkride 1992, zoals het project toen intern werd genoemd.

De werktitel was destijds al Droomvlucht. "Een zweefvlucht door de fantasiewereld van het sprookje", luidde de algemene omschrijving van de attractie. Daarna volgen beschrijvingen van de verschillende geplande scènes. Enkele details, zoals de namen, zijn later nog veranderd.

Het is niet duidelijk waar het document exact voor diende. Een woordvoerder kan dat ook niet verklaren. Wel staat vast dat de Droomvlucht-stukken al langer onderdeel waren van het museum, al lagen ze tot nu toe niet in het zicht. "De ruimte is opnieuw ingedeeld met de reeds aanwezige elementen."

Vertraging
Het Efteling Museum bevindt zich op het Anton Pieckplein. Wat werd aangekondigd als Darkride 1992, opende uiteindelijk met een jaar vertraging in 1993. De attractie kampte met hardnekkige technische problemen. Toch groeide Droomvlucht, bedacht en ontworpen door toenmalig creatief directeur Ton van de Ven, uit tot een publiekslieveling.













Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be