Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Drakenrijk

Limburgs familiepark onthult ontwerp voor binnenspeeltuin met vuurspuwende draak

19-06-2023, 13.10 uur

Het Limburgse familiepark Drakenrijk, gelegen in de gemeente Beesel, heeft concrete plannen voor een nieuwe binnenspeeltuin. In 2025 moet een overdekt gebied opengaan met speelattracties, klimtoestellen, horeca, een terras en een vuurspuwende draak. Een sfeerimpressie van leverancier Jora Vision onthult hoe de uitbreiding eruit komt te zien.

Drakenrijk is onderdeel van parkengroep BillyBird. Het nieuwe gebouw, ingericht als een middeleeuws dorp, moet een oppervlakte krijgen van 2200 vierkante meter. Bezoekers zullen er middeleeuwse huisjes aantreffen die door een enorme draak als het ware in brand zijn gezet. Het virtuele vuur kan geblust worden met waterstralen.

Men wil tegelijkertijd een nieuwe ingang met een bijbehorend entreegebied realiseren. Het project gaat naar verwachting 4,2 miljoen euro kosten. Daarvoor hoopt eigenaar Ton Derks geld te kunnen lenen bij de bank, de provincie en de gemeente. Er is al een vergunning aangevraagd voor de bouw. BillyBird verwacht dat de werkzaamheden begin volgend jaar kunnen starten.

Hoger niveau
Derks heeft al vaker aangegeven dat de komst van een overdekt speelgebied de volgende stap zou zijn om Drakenrijk naar een hoger niveau te tillen. Op die manier kan de bestemming het hele jaar openblijven, net als zusterpark BillyBird Park Hemelrijk in de Brabantse gemeente Maashorst. Onlangs opende Drakenrijk al het grootste speelkasteel van Nederland, eveneens in drakenthema.





Meer BillyBird Drakenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be