Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Clacton Pier

Twee gewonden bij ongeluk met Engelse loopingachtbaan

28-06-2023, 10.46 uur

Bij een ongeluk met een loopingachtbaan in het Verenigd Koninkrijk zijn twee personen gewond geraakt. Het incident vond maandag plaats in Clacton Pier, een attractiepark gelegen aan de kust in de Engelse badplaats Clacton-on-Sea. Een mannelijke medewerker en een vrouwelijke bezoeker moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht.

De vrouw zat in het voorste karretje van de Looping Star, zoals de rollercoaster heet. Ze kreeg een klap tegen haar hoofd. Het personeelslid zat niet in de attractie. Hij liep een hoofdwond op. De slachtoffers waren na het ongeval in staat om zelf naar de ambulance te lopen.

Directeur Billy Ball liet direct weten dat er technisch niets mis was met de attractie, een 11 meter hoge coaster met één looping. De Looping Star werd in de jaren negentig gebouwd door de inmiddels verdwenen Italiaanse fabrikant Pinfari.

Menselijke fout
Inmiddels heeft het park aanvullend onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat er sprake was van een menselijke fout. De werknemer, die niet bij de attractie hoorde, liep rond in een afgesloten gebied waar hij niet had mogen komen.

Daar wilde de man wat afval opruimen, toen hij geraakt werd door een karretje dat hij niet hoorde aankomen. De medewerker knalde tegen het hoofd van de vrouw aan. Vervolgens activeerde de operator de noodstop van de achtbaan. Inmiddels is de Looping Star weer operationeel.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be