Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Linnaeushof

Speeltoestel afgebroken in speelpark Linnaeushof: kinderen gewond

28-06-2023, 15.45 uur

Bij een ongeluk met een speelattractie in het Noord-Hollandse pretpark Linnaeushof zijn enkele kinderen gewond geraakt. Een draaitoestel brak vanochtend door onbekende oorzaak af, bevestigt parkdirecteur Alex Tiebot aan Looopings. Daarbij liep een meisje een botbreuk op.

Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Bij de andere betrokken kinderen vallen de verwondingen voor zover bekend mee. Het speeltoestel dat afbrak bestaat uit een langwerpig gevaarte omringd door stalen hekken.

"We zijn heel erg geschrokken", laat Tiebot weten. "Dit is heel vervelend voor alle betrokkenen." De directeur benadrukt dat Linnaeushof veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. "Er bestaan strikte procedures en inspecties om dit soort dingen te voorkomen. We zijn direct een onderzoek gestart, want we willen natuurlijk uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Grootste speeltuin
Het park in Bennebroek wordt gepresenteerd als Europa's grootste speeltuin. Er zijn ook enkele mechanische pretparkattracties te vinden. Linnaeushof hoort bij de groep Aspro Parks, net als bijvoorbeeld het Dolfinarium, Deltapark Neeltje Jans en Boudewijn Seapark.

Meer Linnaeushof
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be