Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Gemeente Harderwijk aast op Dolfinarium-strand, park reageert verbaasd

02-07-2023, 11.39 uur

De gemeente Harderwijk wil het strand van het Dolfinarium in de toekomst openbaar toegankelijk maken. Op dit moment kunnen alleen bezoekers van het dierenpark gebruikmaken van een zandstrandje aan het Veluwemeer. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, komt daar in de toekomst verandering in.

"Wij hebben de wens om meer strandlocaties toe te voegen", vertelt wethouder Edwin Enklaar aan dagblad de Stentor. "Het strand van het Dolfinarium zou in de toekomst mogelijk als openbaar strand kunnen dienen." Hoe dat precies zou werken op het gebied van toegangscontroles - het strand ligt immers ín het park - weet Enklaar nog niet.

Hij benadrukt dat het plan zich nog in een vroeg stadium bevindt. Opvallend genoeg wist het Dolfinarium zelf nog van niets. Parkmanager Alex Tiebot werd met het plan geconfronteerd in de media. Hij reageert stomverbaasd, aangezien het Dolfinarium het strandje helemaal niet wil opgeven.

Vijftig jaar
Het openstellen van het strand is dan ook "absoluut niet aan de orde", aldus Tiebot. "Het strand en onze ligging zien wij als een van onze unieke punten. Als erfpachthouder van dit gebied hebben wij de bevoegdheid en de intentie om onze eigen toekomst te bepalen. Het Dolfinarium is voornemens om dat zeker de aankomende vijftig jaar te blijven doen."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be