Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Video: Nederlanders leven zich uit met onbeveiligde bluetooth-speakers in Spaans pretpark

05-07-2023, 17.07 uur

Dankzij een lollige actie van een groep Nederlandse toeristen was er dinsdagmiddag plotseling Efteling-muziek te horen in het Spaanse pretpark PortAventura. In de wachtrij van de nieuwe attractie Uncharted blijken zich speakers te bevinden die doodeenvoudig gekoppeld kunnen worden met bluetooth.

Eigenlijk hoort in de rij mysterieuze themamuziek te klinken, maar met behulp van de onbeveiligde bluetooth-verbinding kan iedereen iets anders aanzetten. De Nederlanders besloten via Spotify muziek uit de Efteling af te spelen. Zo kon de wachtende menigte meegenieten van de melodie van Carnaval Festival.

"Er hangt een scherm waar de personages op verschijnen", legt één van de grappenmakers uit in gesprek met Looopings. "Maar als zij niet praten is er geen actieve verbinding met de speakers. Dan kun je je mobiele telefoon gewoon via bluetooth koppelen aan de geluidsboxen in de wachtrij."

Trucje
De connectie wordt tot stand gebracht met een versterker van het type Fosi Audio BT20A Pro. Dat is ook de naam van de bluetooth-verbinding. Er is verder niets speciaals voor nodig: iedereen met een smartphone kan het trucje uithalen.

De Nederlandse bezoekers ontdekten de mogelijkheid toen ze zelf plotseling merkwaardige muziek hoorden, die niet bij de attractie past. Vervolgens zagen ze dat omstanders met de bluetooth-optie aan het spelen waren. "Toen hebben wij het ook even uitgeprobeerd en vastgelegd."



Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be