Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Meisje (13) uit attractie geslingerd op Duitse kermis

05-07-2023, 10.32 uurBeeld: Kirmes Fun Time

Een 13-jarig meisje is maandagavond gewond geraakt op een Duitse kermis nadat ze uit een attractie werd geslingerd. Dat had ze volgens de autoriteiten aan zichzelf te danken: het slachtoffer zou zich niet aan de veiligheidsregels gehouden hebben tijdens een ritje in de molen Beach Party.

Het incident vond plaats op de zogeheten Beecker Kirmes in Duisburg, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Beach Party is een attractie van het type musik express, een variant op een rupsbaan. De mechanische beugels in de gondels zijn handmatig te openen door de inzittenden.

Het meisje zou haar veiligheidsbeugel te vroeg geopend hebben. Ook zat ze op een verkeerde manier in het bakje, met haar benen naar buiten. De tiener liep lichte verwondingen op aan haar gezicht. Ze is ter plekke behandeld door hulpverleners. Daarna werd ze uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Technisch
Een woordvoerder van de organisatie benadrukt dat er technisch gezien niets mis is met de attractie. Die bleef dan ook gewoon operationeel. Men roept alle kermisbezoekers op om te allen tijde de veiligheidsinstructies te volgen, om dit soort voorvallen te voorkomen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be