Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura neemt ruim 11.000 zonnepanelen in gebruik

08-07-2023, 11.27 uur

Een groot deel van de benodigde energie in PortAventura World wordt voortaan ter plaatse opgewekt. Het Spaanse pretparkresort heeft deze week een zonnepark in gebruik genomen met meer dan 11.000 zonnepanelen. Er is 6 miljoen euro in geïnvesteerd.

De initiatiefnemers van PortAventura Solar, zoals het project wordt genoemd, spreken over "één van de grootste installaties voor zonne-energie in Europa". In totaal zijn 11.102 zonnepanelen gemonteerd op een stuk grond van 6,4 hectare. Ze wekken zo'n 10 GWh per jaar op: bijna een derde van de energie op die het resort nodig heeft.

"De installatie voorkomt het vrijkomen van 4000 ton koolstofdioxide in de atmosfeer per jaar", meldt PortAventura trots. Er volgt nog een tweede bouwfase met extra panelen. De toeristische trekpleister in Salou werkt samen met het Spaanse elektriciteitsbedrijf Endesa.



Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be