Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Technische problemen bij Efteling-schip Halve Maen na ruim acht weken verholpen

07-07-2023, 21.56 uurBeeld: @Mundus77, @Coshira_

De Halve Maen in de Efteling is eindelijk weer operationeel. Het schommelschip werd meer dan acht weken geleden onverwachts gesloten vanwege een technisch mankement. In eerste instantie was niet precies duidelijk wat er aan de hand was.

Na verloop van tijd sprak de Efteling over "een vermoeden van slijtage". Er verscheen een enorme steigerconstructie bij de tientallen meters hoge boot. Het probleem werd verholpen en er vonden onderhoudswerkzaamheden plaats. Toch bleef de attractie vervolgens dicht.

Bij het onderhoud hadden medewerkers namelijk een nieuw probleem aangetroffen, vertelde een Efteling-woordvoerder eerder deze week aan Looopings. Ook die kwestie is nu opgelost. Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer schommelen in het VOC-schip.

Zeevaartthema
De Halve Maen, gelegen in parkdeel Ruigrijk, werd 41 jaar geleden gebouwd door fabrikant Intamin. Voor het zeevaartthema was Ton van de Ven verantwoordelijk. Passagiers worden met een topsnelheid van 54 kilometer per uur heen en weer geslingerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be