Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

34 graden in de Efteling: te warm voor de Gondoletta

08-07-2023, 18.06 uurBeeld: @Coshira_

De Efteling heeft er vanmiddag voor gekozen om de Gondoletta te sluiten. Het was op dat moment 34 graden in Kaatsheuvel. Door het extreem warme weer was wandelen over de draaischijf van de attractie voor zowel medewerkers als bezoekers niet comfortabel meer.

Dat bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. Bij de Gondoletta lopen personeelsleden over een schijf om bezoekers naar de bootjes te sturen. Schaduw is er niet. Bij hoge temperaturen is dat geen pretje. Rond 13.45 uur ging de vaartocht om die reden dicht.

Ruim drie uur later, toen de ergste hitte achter de rug was, werd de attractie heropend. Sinds 17.00 uur kunnen bezoekers weer over de Siervijver varen. Andere Efteling-attracties hoefden niet gesloten te worden vanwege het warme weer, aldus de voorlichtster.

Overkappen
De Efteling heeft in het verleden al meermaals overwogen om de draaischijf van de Gondoletta te overkappen, zodat werknemers en bezoekers daar beschut staan. Het plan werd in 2002 voor het eerst genoemd. Er is voor het laatst over gecommuniceerd in 2019. Tot nu toe kwam er echter niets van terecht.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be