Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Sprookjeshof

Nieuwe eigenaar en nieuw elan voor Drents attractiepark Sprookjeshof

14-07-2023, 09.54 uur

Het Drentse pretpark Sprookjeshof heeft een nieuwe eigenaar. Enkele maanden geleden werd het attractiepark in Zuidlaren overgenomen. Ook is er een nieuwe parkmanager aangesteld. De komende maanden en jaren ligt de focus op het wegwerken van achterstallig onderhoud en het toevoegen van nieuwe elementen.

Speelpark Sprookjeshof is sinds afgelopen voorjaar eigendom van Vincent en Lois van Nie. Het echtpaar heeft de sporen verdiend in de horecawereld. Op dit moment runt het koppel Brasserie Joost in Zuidlaren. "Zij kwamen hier als gasten binnen en dachten: dit kan toch veel beter?", vertelt de nieuwe manager Dennis Schuster aan Looopings. "Heel toevallig ontdekten ze dat het park te koop stond."

Toen er een akkoord bereikt was over de overname, kon het renoveren beginnen. "De laatste paar maanden zijn al heel veel veranderingen doorgevoerd", aldus Schuster. Veel speeltoestellen deden het niet meer. "Het was een zwaar verouderd sprookjespark met veel achterstallig onderhoud. Dat zijn we nu allemaal aan het aanpakken."

Hans en Grietje
De laatste grote investering van de vorige eigenaar was het vervangen van het sprookje van Hans en Grietje in 2021. "Het heeft veel geld gekost, maar naar ons idee leverde het weinig op." De nieuwe directie slaat dan ook een andere weg in.

Komende week moet een palenparcours gerealiseerd worden. Enkele weken later wordt naar verwachting het grootste springkussen van Noord-Nederland geïnstalleerd. "Het is de eerste in zijn soort", weet Schuster. Voor 2024 staat de komst van een waterspeelplaats met fonteinen op de planning, een zogeheten spray park.

Kinderen geweigerd
Het grote restaurant van Sprookjeshof is enkele jaren geleden opgeknapt. Sindsdien heette het etablissement 't Hof van Zuidlaren. Het nieuwe management merkte echter dat het chique concept niet aansloot bij de doelgroep van het aangrenzende park. "Kinderen werden er bijvoorbeeld geweigerd omdat ze te veel lawaai zouden maken."

Daarom zal het restaurant opnieuw een transformatie ondergaan, zodat de locatie beter bij het park past. "Het moet echt een interactief kinderparadijs worden, waar je kinderfeestjes kunt organiseren in de stijl van ridders en prinsessen." De locatie gaat waarschijnlijk begin 2024 weer open.

Evenementen
Achter de schermen wordt gewerkt aan een tienjarenplan voor het pretpark, waarbij ook aandacht is voor evenementen. "Uiteindelijk willen we weer een belangrijke grote speler in de regio worden", zegt de manager.

"Iedereen kent Sprookjeshof, maar het park was enigszins in verval geraakt. Nu gaat het weer de positieve kant op, met nieuwe energie en een frisse blik." De reacties zijn hoopgevend, merkt Schuster. "Gasten laten weten dat ze heel erg tevreden zijn met de weg die nu is ingeslagen."

Meer Speelpark Sprookjeshof
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be