Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe personages in Toverland: draken en dwergen nemen hun intrek in Avalon

18-07-2023, 12.59 uur

Met de heropening van het vernieuwde themagebied Avalon heeft Toverland ook enkele nieuwe personages verwelkomd. Verschillende fantasiefiguren hebben hun intrek genomen in het middeleeuwse gedeelte. Zo kunnen bezoekers een wandeling maken door Waterdwarf Alley, met huisjes die bewoond worden door draken en dwergen.

Ook elders in het gebied duiken draken op. Wie in een bootje van Merlin's Quest stapt, komt onderweg twee keer de Swamp Dragon tegen: een leliegroene moerasdraak. Het 9 meter lange beest houdt zich schuil onder een vogelnestje in de grote vijver van Avalon. Aan het einde van de vaartocht komt de kop van de draak opnieuw tevoorschijn. Daar spuwt hij water.

Op een nieuw plein bij restaurant The Flaming Feather staat sinds kort een 6,5 meter hoog torentje, waar de vrolijke draak Spicy Pete een maaltijd aan het bereiden is. Hij wordt voorgesteld als een kok die allerlei ingrediënten heeft verzameld. Het tafereel fungeert als een interactieve automaat: voor 3 euro ontvangen bezoekers een verrassingsei.

Sprookjesbos
Waterdwarf Alley voelt als een soort mini-Sprookjesbos, met verschillende interactieve belevingen. Aan de oever van Merlin's Quest - naast vliegtuigmolen Pixarus - staan drie huisjes die bewoond worden door waterdwergen: Blacksmiths' Workshop, Creatures Cottage en Books & Spells House. Een smid houdt zich bezig met het maken van schilden, zwaarden, helmen en toverketels.

Even verderop zit een reusachtige draak in een huisje. Hij steekt zijn kop uit de schoorsteen. Het beest deelt het onderkomen met enkele fantasiedieren, waaronder een knorrige pad. Een bed wordt gebruikt om drakeneieren warm te houden. In het laatste bouwwerk - de bibliotheek van Avalon - is tovenaar Merlijn Ambrosius aan het schaken met een dwerg. Het gebouwtje wordt gekenmerkt door druïdestenen.

Overwinning
Het verhaal achter Avalon gaat over ijsheks Morgana, die verslagen is door Merlijn. De overwinning wordt op verschillende plekken feestelijk gevierd. Een nieuw standbeeld - de Frost Dragon Statue - verwijst naar die strijd. Passanten kunnen proberen om Morgana's hart laten ontdooien door hun hand op een steen te leggen.































































Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be