Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe coupe voor Efteling-bewoner: Hans (van Grietje) is kaal

15-07-2023, 16.45 uurBeeld: Roswitha Meuzelaar

Eén van de bewoners van het Sprookjesbos in de Efteling is gespot met een nieuwe coupe. Hans, bekend van het sprookje van Hans en Grietje, verscheen deze week plotseling zonder haar. Het gaat niet om een bewuste wijziging: door een ongelukje kwam de pruik van Hans los.

Op een Faceook-foto van Efteling-bezoeker Roswitha Meuzelaar is te zien hoe het haarstuk terecht is gekomen naast de tralies van het snoephuisje, waar het jongetje zich achter bevindt. "Hans en z'n nieuwe cavia", schrijft iemand gekscherend op Twitter.

Het gebeurt af en toe dat sprookjesfiguren gehavend worden aangetroffen. Grietje was in 2021 al eens plotseling kaal. Meestal is er geen kwade opzet in het spel: bosdieren als eekhoorns en vogels kunnen het soms niet laten om aan kledingstukken of pruiken te zitten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be