Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark in Brugge mag voorlopig blijven bestaan van minister, op één voorwaarde

17-07-2023, 20.30 uur

Boudewijn Seapark in Brugge hoeft voorlopig niet dicht. De afgelopen jaren werd er openlijk gespeculeerd over een sluiting van het Belgische dolfinarium. Ben Weyts, de Vlaamse minister van Dierenwelzijn, pleitte er in 2019 voor om het houden van dolfijnen in gevangenschap te verbieden.

Dat zou het einde betekenen voor het huidige Boudewijn Seapark. Ruim vier jaar later heeft Weyts toch iets anders besloten. In plaats van het "uitdoofbeleid" waar hij eerder over sprak, mag het park voorlopig dolfijnen blijven houden. Voorwaarde is wel dat er vóór 2027 een nieuw buitenbassin gerealiseerd wordt voor de dieren.

Vervolgens is het de bedoeling om de positie van het park elke tien jaar te evalueren, dus opnieuw in 2037. Weyts blijft erbij dat hij eigenlijk liever geen dolfijnen in gevangenschap meer ziet in Vlaanderen. Volgens hem is er vooralsnog geen alternatieve huisvestiging voor de dieren in Brugge. Een eerder plan om de resterende dolfijnen te verhuizen naar een Griekse baai, blijkt op dit moment onhaalbaar.

Opgelucht
Boudewijn Seapark reageert opgelucht op de beslissing. Het management zegt dat het plan voor het buitenverblijf al op tafel lag. Men wilde echter wachten met het uitvoeren van de investering tot er duidelijkheid was over de toekomst van het park. De bestemming is onderdeel van Aspro Parks, net als bijvoorbeeld het Nederlandse Dolfinarium in Harderwijk.

Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be