Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling zet Langnek in de steigers

19-07-2023, 22.37 uurBeeld: @84eric

Hoewel het hoogseizoen is aangebroken, gaat de Efteling gewoon door met in het oog springende opknapbeurten. Sinds vandaag staat één van de meest iconische figuren in het Sprookjesbos in de steigers. Er wordt een steigerconstructie gebouwd rond Langnek, onderdeel van het sprookje De Zes Dienaren.

Bij de renovatie is aandacht voor de bewegingen van het 71 jaar oude personage. Ook wordt de vijver om hem heen gereinigd. De Efteling spreekt over "tienjaarlijks onderhoud". Het is niet duidelijk hoelang de klus gaat duren.

Op verschillende andere plekken in het Sprookjesbos vinden ook werkzaamheden plaats. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een grootschalige renovatie van het Herautenplein, bij De Magische Klok en De Kikkerkoning. In het Kabouterdorp wordt het paddenstoelenparcours uit 1952 volledig opnieuw opgebouwd.

Doornroosje
De Efteling heeft al aangekondigd dat later dit jaar nog twee andere sprookjes groot onderhoud krijgen: Doornroosje en Hans en Grietje. Daar begint men waarschijnlijk na de zomervakantie mee.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be