Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-locomotief gerepareerd: Stoomtrein draait weer op volle capaciteit

01-08-2023, 19.52 uurBeeld: @Coshira_

De Stoomtrein in de Efteling rijdt weer zoals vanouds, met twee actieve locomotieven. Bij een aanrijding met een vrachtwagen op 30 mei raakte een loc met de naam Trijntje beschadigd. Sindsdien was slechts één locomotief operationeel, namelijk Moortje. De beperkte capaciteit zorgde voor langere wachttijden.

Hoewel de schade volgens de Efteling meeviel, duurde het toch twee maanden om het probleem op te lossen. Dat had te maken met levertijden, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"De onderdelen voor de Stoomtrein waren niet standaard op voorraad", legt ze uit. "We moesten ze opvragen bij de leverancier. Daardoor moesten we de trein iets langer missen dan gehoopt."

Aagje
Inmiddels is de schade hersteld en kunnen Moortje én Trijntje gelijktijdig over het traject rijden. Een derde reservelocomotief, die Aagje heet, is al langer uit de running vanwege een technisch probleem. Komend najaar krijgen alle treinen een reguliere onderhoudsbeurt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be