Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: achter de schermen bij nieuwe Pixar-theatershow in Disneyland Paris

09-08-2023, 15.58 uur

Disneyland Paris laat zien hoe een nieuwe theatershow met Pixar-figuren tot stand is gekomen. In het Walt Disney Studios Park is sinds afgelopen maand de voorstelling Together: A Pixar Musical Adventure te zien. Daarvoor werd samengewerkt met verschillende gespecialiseerde bedrijven.

In een YouTube-video van bijna drie minuten leggen betrokkenen uit wat ervoor nodig was om Pixar-films als Toy Story, Finding Nemo en Coco tot leven te wekken op het podium. Zo werkte Disney voor het decor opnieuw samen met de firma Plastic Studio.

Voor het multimediagedeelte werd voor het eerst het bedrijf Freckled Sky ingeschakeld. Ook TRI Direction uit Oekraïne deed een duit in het zakje. In de theaterzaal bevinden zich led-schermen die zich uitstrekken van de vloer tot het plafond, met een totale oppervlakte van 453 vierkante meter.

Leveranciers
In totaal deed Disney een beroep op veertig verschillende leveranciers bij het creëren van de muzikale show. Together, waarin ook personages uit Up en Monsters, Inc. voorkomen, draait de komende maanden meerdere keren per dag in het Studio Theater.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be