Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Eifelpark Gondorf

Virtual reality toegevoegd aan achtbaan in Duits pretpark

16-08-2023, 13.10 uur

Hoewel veel Europese pretparken alweer afscheid hebben genomen van virtualreality-attracties, kiest het Duitse attractiepark Eifelpark ervoor om er juist nu in te investeren. Bezoekers kunnen bij de achtbaan Käpt'n Jacks Wilde Maus voortaan een VR-bril opzetten. Ze krijgen dan tijdens de rit een virtuele wereld voorgeschoteld.

De hype rond virtual reality in de pretparkbranche bereikte rond 2017 een hoogtepunt, toen allerlei parken plotseling VR-coasters introduceerden. Door lauwe reacties en problemen met de techniek en de capaciteit zijn een hoop VR-opties inmiddels weer verdwenen. Dat houdt Eifelpark niet tegen om anno 2023 een eigen VR-achtbaan te presenteren.

Men werkt samen met de firma VR Coaster, die gelieerd is aan het Duitse Europa-Park. De film, gebaseerd op animatiefilm Happy Family, komt uit de stal van zusterbedrijf MackMedia. Het verhaal gaat over een vloek waar de hoofdpersonages aan proberen te ontsnappen.

Opbrengst
Wie gebruik wil maken van de VR-headsets, betaalt 5 euro per persoon. Partner VR Coaster ontvangt een deel van de opbrengst. Het is eveneens mogelijk om een ritje te maken zonder virtual reality. Het management van Eifelpark overweegt om in de toekomst ook andere attracties uit te rusten met VR.

Käpt'n Jacks Wilde Maus staat sinds 2017 in het park. Eerder was de 370 meter lange en 15 meter hoge achtbaan te vinden op verschillende andere plekken in Europa, waaronder Plopsa's Holiday Park in Duitsland. Daar heette de coaster Holly's Wilde Autofahrt. De attractie werd in de jaren negentig gebouwd door fabrikant Maurer Rides.



Meer Eifelpark Gondorf
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be