Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fietsmolen Efteling gaat toch niet meer open: technisch probleem blijkt niet op te lossen

15-08-2023, 15.24 uurBeeld: @Coshira_

De Efteling heeft slecht nieuws voor bezoekers die nog een ritje wilden maken in de nostalgische fietsmolen op het Anton Pieckplein. Begin deze maand werd de klassieke attractie deels afgebroken voor een reparatie. Het was de bedoeling om de zogenoemde Vélodrome snel weer in gebruik te nemen.

Nu blijkt dat een technisch mankement bij nader inzien niet op te lossen is. De molen gaat dan ook niet meer open, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Toch verdwijnt de fietscarrousel voorlopig niet volledig uit de Efteling. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de demontage, heeft op dit moment geen tijd.

Daarom zal de ruim honderd jaar oude attractie de komende periode fungeren als een overdekt terras op het plein. Op die manier hoeven bezoekers niet nog wekenlang tegen bouwschuttingen aan te kijken. De rail met stoeltjes en trappers is inmiddels vervangen door losse houten planken.

Wielerploeg
Eigenlijk zou de fietscarrousel tot en met donderdag 31 augustus geopend zijn. De Efteling huurde de attractie in naar aanleiding van een samenwerking met wielerploeg Team Jumbo-Visma. In de jaren tachtig stond de Carrousel des Vélocipèdes, zoals de molen officieel heet, ook al in het Kaatsheuvelse sprookjespark. Daarna werd de attractie verkocht.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be