Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Achtbaan Walibi Belgium komt stil te staan tussen twee inversies: bezoekers geëvacueerd

18-08-2023, 20.48 uurBeeld: @johnvandertol e.a.

Een achtbaan in Walibi Belgium is vanmiddag vastgelopen op een opvallende plek. De trein van boomerang coaster Cobra kwam stil te staan op de zogeheten cobra roll. Door een noodstop werd de trein dusdanig afgeremd dat de eerste inversie wel gehaald werd, maar de tweede niet.

Dat gebeurde om 16.35 uur. De brandweer is opgeroepen om alle 28 passagiers met behulp van een hoogwerker uit de trein te halen, bevestigt een Walibi-woordvoerster aan Looopings. 75 minuten later, om 17.50 uur, was de reddingsoperatie afgerond.

"Dankzij de onmiddellijke tussenkomst van de ploegen ter plaatse verliep de evacuatie zeer vlot", geeft de voorlichtster aan. Een rit in Cobra bestaat normaal gesproken uit een achterwaartse optakeling, gevolgd door een vrije val, drie inversies en een voorwaartse optakeling, waarna dezelfde rit achteruit wordt afgelegd.

Zusterparken
Twee zusterparken van Walibi Belgium hadden de afgelopen dagen ook problemen met hun boomerang coaster. In het Belgische Bellewaerde Park liep zondag de Boomerang vast.

Woensdag gebeurde hetzelfde bij boomerang coaster Speed of Sound in Walibi Holland. Alle drie de parken horen bij de groep Compagnie des Alpes. De achtbanen in kwestie zijn gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma.











Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be