Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland houdt boomerang coaster Speed of Sound tot nader order gesloten

24-08-2023, 23.56 uur

Speed of Sound, de boomerang coaster van Walibi Holland, staat nog steeds stil. Ruim een week geleden liep een trein van de achtbaan vast tijdens het omhoog takelen. Het duurde meer dan zeventig minuten voordat alle passagiers bevrijd konden worden. Sinds het incident is de attractie niet open geweest.

Waarschijnlijk blijft de rollercoaster nog wel even buiten gebruik. "Er zijn nog steeds tests bezig", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Wanneer de attractie weer opengaat, is op dit moment nog niet bekend." Intern wordt gefluisterd dat de sluiting nog best enkele weken kan duren.

Het hoogseizoen van Walibi Holland duurt nog tot en met zondag 3 september. Dan is het attractiepark dagelijks geopend tot 20.00 uur. In september gaat het park alleen open op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. In oktober staan de populaire Halloween Fright Nights op het programma.

La Via Volta
Wat er precies technisch mis is met Speed of Sound, zegt de voorlichter niet. De achtbaan opende 23 jaar geleden - in 2000 - als La Via Volta. Tussen de zomer van 2007 en het voorjaar van 2011 was de coaster dicht, nadat moederbedrijf Compagnie des Alpes de trein verhuisd had naar een zusterpark in Engeland. In 2011 heropende de coaster onder de huidige naam, met een nieuwe trein.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be