Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Foto's: groot onderhoud voor klassieke carrousel in Attractiepark Slagharen

29-08-2023, 23.52 uurBeeld: William Kulsdom

Een nostalgische draaimolen in Attractiepark Slagharen ondergaat momenteel een grote onderhoudsbeurt. Daarvoor is de constructie van de attractie volledig uit elkaar gehaald. Het gaat om de carrousel Merry Go Mad, gebouwd in 1977.

De paardenmolen bevindt zich normaal gesproken onder een overkapping achter zweefmolen Apollo, tussen draaiend schommelschip Fogg's Trouble en olifantenmolen Jumbo. Op dit moment staat alleen het middenstuk nog overeind, met een orgel en enkele draagbalken.

Dat is te zien op foto's van William Kulsdom. Volgens een woordvoerder van het Overijsselse pretpark moet er een onderdeel vervangen worden. Men grijpt de werkzaamheden aan om de molen op te frissen. Zo is één van de koetsen gespot in de Slagharen-werkplaats.

Bembom Rides
Merry Go Mad werd destijds geconstrueerd door de Engelse fabrikant H.P. Jackson. Op het orgel is de merknaam Bembom Rides zichtbaar, een zusterbedrijf van de oorspronkelijke eigenaar van Slagharen. Die firma werd in het verleden gebruikt om attracties uit te wisselen met zusterparken.





Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be